Glad :)

2011-08-31, 22:41:48 / Kategori: Nutid!
idag har varit en bra dag! riktigt bra!
jag har mått toppen , kanske för att det varit massa trubbel som börjat ordna upp sig ,
de har gör så ont i mig att se min mamma må så dåligt pga min pappa.
men idag har hon varit på glatt humör :)
ibland slår mig tanken varför jag gått i samma fotspår som min mamma ,
jag vet ju hur de är att leva med en som missbrukar och likt förbannat dras jag till dom..
kanske för att jag vet hur jag ska bete mig i deras sällskap ,
kanske för att jag inte vet bättre , eller också att jag känner mig behövd ?
fan va sjukt de låter ..
men jag är grymt gald att jag kommit ifrån honom nu .
mitt liv har verkligen förändrats helt!! jag tror mer på mig själv ,
jag vet vad jag vill och gör inget som jag inte skulle vilja göra. jag känner mig fri.
helt obeskrivligt..:)
tänk så många kvinnor som lever med män som misshandlar dom i någon form.
för mig tog den psykiska misshandeln värst ,
orden sätter sig som djupa sår som alltid kommer finnas kvar på något sätt.
jag kommer aldrig glömma hur jag dragits med in i medberoendet och kommer alltid få tacklas med det!
men med tiden suddas det sakta ut.

Ett leende betyder inte alltid att du är glad, utan
att du är stark nog att le även när det gör ont


Nu e de dax

2011-08-30, 14:13:38 / Kategori: Nutid!
att blogga lite ... har haft en helg med mycket jobb och tråkigheter.. men de orkar jag inte skriva något om. skriver istället hur jävla arg jag e på min pappa , har hänt så mycket saker under så lång tid , han umgicks ju med mitt ex fast han visste vad han gjort , men de var väll kanske i brist på annat . jag kan inte förstå hur han kan sitta och skåla med Mitt ex.. och säja massa saker till honom som jag sagt i förtroende till min far..??? hur som helst så är min pappa av den där typen som alltid vet allt och ska vara bäst . Han kan aldrig och har aldrig haft glädje åt det jag har utan hånar mig istället.. och han lurar mig gång på gång , jag förstår inte ! jag har verkligen inget som helst förtroende för honom!!!! så i helgen sa jag upp kontakten med honom och bad honom ordagrant dra så långt åt helvete det bara går!! jag har dåligt samveta över detta men känner ändå att de var de enda rätta för att jag ska må bra , då han ringer mig mitt i nätterna oavsett tid på dygnet och pratar massa skit och skriker å gapar...

Orättvist

2011-08-25, 12:39:00 / Kategori: Livet jag levt!
varje gång jag ser dig blir jag till en förstelnad klump , hjärtat klappar fortare och fortare ju närmare du kommer, jag skulle bara vilja i detta ögonblick göra mig helt osynlig..
för du får mig att må så dåligt varje gång!! ibland önskar jag att allt var mer rättvist.
-varför ska jag behöva bo med skyddad identitet och ständigt behöva titta mig bakom ryggen när det är du som gjort fel??
- varför skall jag behöva vara rädd när du är helt orädd?
jag skulle bara vilja slå dej , skrika åt dej göra allt för att få dig och må lika dåligt som du fått mig att må under alla dessa år.
Men när jag tänker den tanken så slår jag bort den lika fort , för de är inte värt min tid ,
de är inte värt att lägga ner min energi på dej !
Ibland önska jag att du bara kunde vakna upp ur din bubbla och inse hur många människor du gjort illa !!
och ha lite samvete , för hade jag varit du hade jag inte kunnat leva med de !!


Vilken dag :)

2011-08-23, 14:22:00 / Kategori: Livet jag levt!idag är en bra dag :) jag intalar mig det ialfall och försöker leva som om det vore en av dom bästa.. solen lyser och de gör mig så mycket gladare..
vissa minnen tränger ändå på något sätt igenom .
men det gör mig starkare som person att faktiskt kunna blicka tillbaka och se att jag tog mig upp från botten .
och de gör mig stark , oerhört stark.
När man lever i ett sådant förhållande har man ingen självkänsla.
tänk dig ett A4 papper där du river av bit för bit och tillslut finns det bara en stackars pappersbit på en cm , exakt på samma vis gjorde han med mig, han skala av mig innifrån och ut..
när man inte lever i det själv brukar det heta att de där märker man , men trot eller ej man märker det när det redan är försent och då är man inte stark nog för att ta sig upp.
tänka sig att fula ord sätter sig så oerhört hårt , det river sönder en innifrån.
När jag började gå på möten på kvinnojouren sa hon alltid att män som misshandlar kvinnor har ett heltidsjobb för att planera och kartlägga hur och vad som skall hända härnäst.
de kändes fruktansvärt att en människa gör sådant medvetet ,
men nu i efterhand så förstår jag att de faktiskt va så , i vissa fall.
en tydlig fras är ju
- ska du verkligen ha dom där fula kläderna??
, visst sa han så för då visste han att jag tog av mig dom och för honom var ju de bra , då slapp han ju oroa sig över att någon annan skulle titta åt hållet jag gick..

Kvinnojouren

2011-08-22, 14:05:00 / Kategori: Nutid!
ja idag har jag varit där . det var välbehövligt. längesen jag var där och prata av mig nu. i början gick jag ju dit 1 ggr i veckan . vi prata om hur allt gick och hur läget var. jag sa då att jag börjar må lite sämre igen men vet egentligen inte varför. de är liksom en skum känsla , man mår bra fast man ändå mår dåligt. men som sagt , de var lätt att hamna i en liten svacka innan man reser sig upp igen . för de 'är nu allt börjar lägga sig. igår kväll hade jag en sådan fruktansvärd ångest , jag kände mig spyfärdig .. kanske alla tankar om allt och inget ..:( de är så blandade känslor , tänker ofta på att jag inte är värld att ha de bra. samtidigt som jag visst är det. men jag står hela tiden och bollas mellan olika saker.. de är svårt. jag mår bättre nu när jag fått prata av mig en skvätt.. Tänk på den stackars tjejen han är med nu . skulle vilja ta henne där ifrån , men de spelar ju ingen roll vad folk säger , de vet ju jag . alla varna mig , men inte ens när han högg en kniv i magen på sig själv när jag gjorde slut fick mig att vakna , lr så gjorde jag det men inte våga. hur skulle jag kunna leva med ett sådant dåligt samvete om att en människa tog livet av sig för att jag gjorde slut . de visste han ju och han spann mer än gärna på de. de var ju de jag hela tiden var rädd för. tänk att sådana situationer finns med så länge..jag ska ialf ägna en tanke åt hans nya tjej som ännu inte kommit på vem han är .. jag lider med henne , men å andra sidan är jag glad att han träffa henne för nu lägger han inte längre ner all sin energi på mig..


Kontrollbehov

2011-08-21, 18:28:09 / Kategori: Livet jag levt!
idag e de söndag , känner mig allmänt deppig och har lite ångest över morgondagen.. men känns ganska skönt att komma in i rutiner igen :) tänka sig att jag förra sommaren satt och inte visste vad som skulle bli av med jobb och allt.. levde ju då dessutom med mannen som jag trodde var mannen i mitt liv men som förstört mig enormt mycket inuti.. de kanske låter som om jag gräver ner mig , vilket jag absolut inte gör , för när jag tänker på de jag gått igenom finns det nog ingenting jag inte skulle klara av .. bara rädslan i att bli ensam..det var nog den som var jobbigast. att inte kunna vara på ett ställe mer än 5 minuter själv. tänk dig att din man tar kontrollen över ditt liv totalt. du har ingen aning om hur de är att stå på egna ben , tror att du är världelös och att du helt enkelt inte klarar av att vara utan hans kontrollbehov.. helt sinnessjukt kanske det låter , men till en början sakna jag hans kontrollbehov., varför vet jag inte ?Tänk att livet du levt innan honom är som bortblåst..

Grattis Stefan!

2011-08-19, 13:14:00 / Kategori: Nutid!
idag fyller hjärtat 25 år <3 Grattis till dej ... Tog mig en sov morgon och gick sedan ut för en promenad i det regniga vädret..åkte till stan för att fixa lite grejjer innan stefan kommer hem ...

Änglar finns dom ?

2011-08-18, 23:32:00 / Kategori: Livet jag levt!
blandade kännslor.. kan inte riktigt smälta detta ! hur som helst jag kom dit så kände jag harmoni . denna otroligt fina gårdsplan var som att komma till en annan värld. väl inne i hennes stuga satte jag mig och allt bara rann av mig..jag blev som fastklistrad i stolen och alla spänningar bara släppte. Hon , maria kom in och kuperade sin kortlek . la upp kort för kort för att sedan berätta vad allt betydde. hon berättade att jag var en person som människor tyckte om att vistas med , folk mår bra i mitt sällskap , jag sprider mycket glädje , sen sa hon att jag jobbade med människor , vilket jag gör. till nästa kort fråga hon om jag hade barn , nje svarade jag , men hon såg ialf en tös på 5-6 år som betydde väldigt mycket för mig och jag för henne . Hon sa även att jag skulle försöka träffa henne . och jag kom på vem de var ( mtt ex dotter ) 3 kortet sa att jag skulle sträcka på mig och inte blicka tillbaka på de som varit . jag skulle stäcka på mig och fortsätta dit jag var påväg. nästa kort var något som skulle kommade 3 nästkommande månaderna och detta var inget bra kort på peka hon . hon sa att jag kände mig ängslig , orolig och väldigt nere , och jag oroar mig faktiskt en hel del. sen fråga hon om jag var rädd för mörker. och det är jag , när jag är ensam ,( jag måste hela tiden kolla mig bakom ryggen för att Sven inte skall hitta mig.) där efter sa det sista kortet att inom 1-3 år har jag familj och träffat mig någon som verkligen är underbar. Jag kommer att bli starkare för vad dag , men innan de så skall de vara en stor rättegång... sen börja maria prata med andarna .. de första hon sa var att hon fick väldigt ont i halsen och att hon kände de som om någon tryckte mot hennes bröst. hon undrade då om jag hade svårt att säga ifrån, eller om de bara var så att jag blir kvävd av någon .. hon berättade att hon såg 2 personer . den första var en tjej i medelåldern som hade brunt halv långt hår . Hon vågade inte komma fram förrän jag accepterat detta och de gjorde jag , de visa sig vara en arbetskompis mamma , jag skulle hälsa så gott till henne. Sen kom Mattias fram. Maria började hoppa irummet och sa att han är en sprallig kille, en kille med missbrukar problem , vilket han hade. han skämdes , och jag förstod varför. han sa saker som ingen annan skulle veta och gav mig så tydliga täcken på att han var han så jag får rysningar... Trot eller ej . !! men Jag tror.. Nog för de . Jag kan verkligen rekomendera Maria www.sjattesinnet.se

visste inte ....

2011-08-17, 15:16:32 / Kategori: Livet jag levt!
allt blir inte som man har tänkt sig. inte visste jag för 5 år sedan att jag skulle tillbringa 5 år av mitt liv på en Kille som han. hur som helst så godtog jag alltid hans ursäkter , redan där började jag skalas av som människa. tiden gick och sen hände de igen och igen och igen.. minns så väl hur han alltid kritiserade mina vänner , och hur han fick mig att tro på honom -hon/ han är inte bra för dig, det måste du väll inse, sa han jämt. men hur han fick mig att tro på det vet jag inte , kanske för att han var manipulativ och att jag inte förstod de då utan nu , men vad hjälper det att vara efter klok?? Vänner kom och vänner försvann , dom tröttna väll. jag förstod inte varför men de hade jag också gjort, Han (vi kallar han för sven) ,Sven skulle ju vara med jämt . kanske för att han skulle veta så att inget pratades bakom hans rygg . för när jag varit i skolan frågade han jämt om vad för skit det snackas om honom.. jag svarade alltid att folk har bättre saker för sig än att prata om dej , men han nöjde sig aldrig med dom svaren han fick . Så var det med allt. frågade han en sak och jag svarade så var de fel och ifrågasatte jag då honom och vad han ville höra så var de fel. Han var aldrig nöjd. jag vet inte hur många kvällar som blev till nätter som blev till mornar för att han aldrig var nöjd med mina svar. Han kunde stå och stirra på mig tills jag gav honom rätt svar . Hon kom tillslut på att göra detta när jag var trött och skulle upp för att jobba , kanske för att jag gav mig för lätt och han visste att jag inte kunde gå .. på tal om att Gå min väg , när jag kände mig trängd vilket jag oftast gjorde i sådana här situationer ville jag ofta gå min väg , kanske till en vän , men oftast till min mamma. oftast fick jag inte gå . han mota mig eller höll fast mig eller också så blev han destruktiv vilket han fjorde för att få mig att stanna... så jag var tvungen att vara kvar oavsett . dom gångerna jag flydde var oftast när jag var ute med hunden . men tillslut kom han på de också. då tog jag till telefonen och ringde någon vän som visste min situation eller också min mamma. men de kom han också på och då bröt han istället av min telefon eller tog ur mitt simkort.....Grillning

2011-08-16, 21:55:00 / Kategori: Nutid!
idag har jag varit med mattias ,melissa och christopher :) de fick mig på lite andra tankar.. även denna kväll var spontan. Satt å hade det mysigt i det fina vädret grillat blev de också. man får passa på nu när solen är framme . känns verkligen att hösten är på väg..jag gillar hösten . tänk när löven blir gula och röda från att ha varit gröna .När löven ligger på backen och prasslar när man går.

Ibland så bara är man

2011-08-16, 11:06:52 / Kategori: Livet jag levt!
ibland försöker jag inbilla mig själv om vilken bra dag de är och kommer bli. men de gör jag nog för att hålla mig ovanför ytan. visst finns det otroligt undebara dagar och jag har inte mått så här bra på länge samtidigt som jag mår skit.. Alla jäkla samtal från myndigheter alla telefonsamtal till försäkringsbolag för att idioten saboterat!! jag har varit med en genomsnäll kille i 5 år som sedan vände och blev hemsk. men som många säger -jag skulle lämna honom vid första slaget. och de sa jag också innan jag var med honom .men så säjer bara dom som inte levt ihop med en Kvinnomisshandlare. de som har satt sig mest är alla kränkningar. från att ha varit en tjej med enormt bra självförtroende till att ha blivit en tjej utan. de kan gå snabbt - jävligt snabbt! och de gjorde de för mig.han var Helt genomsnäll och hade alltid middagen färdig när jag kom hem , han sa alltid fina komplimanger och man levde lixom som på moln..men sen .. de började i fyllan , han fick snefylla på snefylla och givetvis kom han som en mus dagen efter och bad så hemskt mycket om ursäkt och att det aldrig skulle hända igen ..kanske redan då borde varningsklockorna börjat ringa , men jag var ju kär ... snefyllan bestod oftast av kränkningar i alla dess former. något han kom underfunn med var att jag var väldigt rädd när han mådde dåligt och de hände att han skar sig , men detta hände till en början bara på fyllan. jag glömmer aldrig den lördagen han kasta ut mig från min egen lägenhet . men så kom söndagen och han bad om ursäkt . dum som jag var och kanske inte visste bättre så godtog jag även denna ursäkt.
Spontant :)

2011-08-16, 01:08:00 / Kategori: Nutid!

 

Träffade som sagt en god vän förut , vi tog en sväng till Torp för att handla massa pyssel :) sen fynda jag ju givetvis 4 snygga muggar på indiska :) sen träffa jag underbara Sandra , en spontan tripp som slutade väldigt kul.. vi satt hemma hos mig å småpratade för att sedan hamna i grästorp..:) som slutade på donken. här kommer lite bilder..Här är dom grymt snygga Muggarna ja köpte :)På tok försent

2011-08-15, 15:28:00 / Kategori: Nutid!
Vakna alldeles för sent i förmiddags . blev en snabb kopp kaffe och sen ut med hunden för att sedan bege sig till stallet för en ridtur. :) Varken jag eller hästen var på humör för att ta en fight , men tillslut lyckades vi ganska bra ändå. Nu blir det att hoppa in i duschen för att sedan hämta upp en kompis.. :) de finns så grymt mycket måsten som jag bara skjuter framför mig. men i morgon måste jag göra en eftersänding av min post !! jag har precis flyttat till hemligort med skyddad identitet så därför skriver jag inte ut vart!
Medberoende

2011-08-14, 21:52:00 / Kategori: Nutid!
vet egentligen inte hur jag ska börja... men har levt tillsammans med en missbrukare som i själva verket är min Pappa. han missbrukar alkohol som sedan eskalerade och han började då använda tabletter, vilket jag i nuläget inte är helt säker på om han gör idags läget. när man tänker alkoholist tänker ialf jag ofta på A-lagare som sitter på bänken med en folköl i handen som är sliten och luktar skit. men min pappa är tvärt om. han klär sig som en helt vanlig Svensson fast dricker i mängder . Om jag ens skulle försöka dricka så mycket som han gör så skulle min lever vara skrumpen efter en vecka. och han dricker 7 dagar i veckan på alla dygnens timmar , vilket har resulterat i att han sitter hemma i sitt hus -ensam.... de är väll de som är nackdelen i att vara egenföretagare och vara en alkoholist. man har lixom inga måste , pengar får man ju ändå. Jag har ofta hört att man söker sig till en partner som liknar sina mor och farföräldrar. jag kan dock inte säga att de är just därför jag träffat fel killar och de låter jag vara osagt . men å andra sidan så är de ju till viss del pga min pappa som jag fått tacklas med mitt medberoende .men å andra sidan har jag en helt otroligt underbar mamma som alltid funnits där, som också har ett medberoende för att ha levt i dessa familjeförhållanden. jag har i princip inte sett min pappa nykter på 14 år . när man tänker efter är det ganska tragiskt, men jag har slutat att hoppas ,slutat att tro, för efter alla dessa år har jag varken tro eller hopp kvar. Han är den han är. Men å andra sidan är de så jag känner nu och nästa dag kan jag bli så ledsen på att jag inte har någon "pappa" , fast rent faktamässigt har jag en.
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!